peeling Dermaceutic

Heb je last van pigmentvlekken, huidveroudering, acne, acnelittekens of wil je je huid gewoon een goede opfrisser geven? Een medische peeling is een effectieve behandeling die op vele manieren kan worden toegepast.

• Verbeter je huidstructuur (grove poriën, vlekjes)
• Verbeter de hydratatie van de huid (lijntjes, rimpels)
• Verminder acne en acne littekens

Wat is precies een medische peeling en wat gebeurt er dan met je huid? Is dit voor jou geschikt en hoe kom je in aanmerking voor een gratis consult?

Wat is een chemische peeling?

Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Een peeling kan een lichte tot zware afschilfering tot stand brengen.

Een medische peelings worden ook wel “chemische peelings” genoemd. Er bestaan verschillende soorten en de peelings werken op verschillende lagen in de huid. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

Wanneer is een medische peeling veilig?

In tegenstelling tot de oppervlakkige peelings (scrub, lysing) mag een middeldiepe peeling alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en dermatologen. Deze specialisten weten precies welke werkzame peeling stoffen veilig zijn voor je huidtype.

Je wordt bij behandeld door een huidtherapeut (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34), lid van de NVH. Zij begeleidt je van a tot z door het behandeltraject en geeft de beste adviezen voor wat je zelf thuis kunt doen om het allerbeste resultaat te bereiken.

De traditionele TCA peeling

De TCA peeling is naast AHA glycolzuur peeling de bekendste vorm van chemische peelings. Deze traditionele peeling is heel goed maar heeft wel wat nadelen. Zo kan een vervelling ineens te heftig zijn. Niet elk huidtype kan worden behandeld en  de mate van vervelling kan niet van te voren worden bepaald.

De huidtherapeut bekijkt je huidconditie en kijkt welk type peeling het meest geschikt is. Er zijn verschillende peelings mogelijk op basis van verschillende ingrediënten en zuren. Voor de oppervlakkige peelings maakt Dermaceutic gebruik van onder andere AHA (zoals glycolzuur) en BHA (zoals salicylzuur). De middeldiepe peelings zijn op basis van TCA (trichloorazijnzuur) en pigmentremmende en -onderdrukkende ingrediënten.

Huidverbetering na peeling

tca peeling

Voor het verminderen van lijntjes en het verbeteren van de huidstructuur zijn verschillende peelings mogelijk. De Milk peel, met ingrediënten als glycolzuur, melkzuur en salicylzuur stimuleert en exfolieert de huid voor een diepe hydratatie. De peeling is geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur.

De Cosmo peel, op basis van verschillende percentages TCA (TriChlooAzijnzuur) werkt nog dieper en intensiever. Zichtbare verbetering op rimpels, grove poriën, verslapte huid, hydratatie en huidstructuur. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

Beste peeling voor acne en acne littekens

peeling acne

Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een peeling op basis van glycolzuur en salicylzuur toegepast worden, zoals de Mask peel. Deze chemische peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en huidverstopping geen kans krijgt. Salicylzuur heeft een remmende werking op de talgproductie en pakt de acnebacterie (P. acnes) aan. Op deze manier zorgt de  peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Voor de acnelittekens kan er, naast de eMatrix, ook een peeling toegepast worden. Het zuur weekt het bovenste laagje van de huid af en stimuleert celvernieuwing in de bovenste huidlaag. Rode en gepigmenteerde plekjes verdwijnen, de huid wordt egaler en de poriestructuur verbetert.

Beste peeling voor pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, melasma

Voor het behandelen van pigmentvlekken kan er naast laser en IPL ook een medische peeling  gebruikt worden. De huidtherapeut kijkt in een gratis consult voor welke behandeling je huid in aanmerking komt.

Een geschikte behandeling tegen pigmentvlekken is de Mela Peel. Een combinatie van de beste pigment remmende en pigment onderdrukkende ingrediënten, verbetert indicaties zoals ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma. De Cosmo peel forte uitermate geschikt voor de lichte huid en wat verouderde huid,

De nazorg & hoe zie ik er na een medische peeling uit?

Bij een chemische peeling is het niet alleen belangrijk je huid goed voor te bereiden. Met de juiste nazorg kan je huid veilig herstellen en bescherm je haar goed.

In het gratis consult overleg je met de huidtherapeut wat je wilt verbeteren en welke mate van vervellen acceptabel is. Het is mogelijk om helemaal niet te vervellen of om een lichte schilfering tot complete vervelling te realiseren. De huid kan gevoelig zijn, er wat rood uitzien en warm aanvoelen.

Kosten en vergoedingen peeling

chemische peeling

Een medische peeling door een kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut is er al vanaf €60,- per behandeling. Wat veel mensen niet weten, is dat de behandeling veelal wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt bij ons ook terecht zonder verwijsbrief.

Wilt u weten welke behandeling het meest geschikt is voor u? Kom dan langs voor een gratis consult bij onze huidtherapeut.