Couperose verwijderen kan veilig en effectief


Je hebt vaak een rode blos op de wangen of rode adertjes rond de neus. Dit duidt op couperose. Wanneer dit gepaard gaat met ontstekingen is het een vorm van rosacea. Wanneer je je hier aan stoort kan hier gelukkig wat aan gedaan worden door een van onze hbo-geschoolde huidtherapeuten.

“ Een couperose laserbehandeling is vriendelijk voor de huid maar grondig tegen imperfecties in het aangezicht.”


Wat is couperose?


Couperose is een huidaandoening waarbij bloedvaatjes blijvend verwijd zijn, dit zorgt voor een rode, onrustige huid. Deze bloedvaatjes worden ook wel teleangiëctasieën genoemd, afgekort, tele´s. Couperose verschijnt voornamelijk op de wangen, neus en kin. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en verschijnt meestal rond de leeftijd van 30 jaar. Rosacea is een vorm van couperose, alleen dan net nog iets vervelender omdat er ook ontstekingen aanwezig zijn. Bij rosacea kunnen de klachten op het ene moment erger zijn dan op het andere moment.


Hoe ontstaat couperose?


Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaten in de huid verslappen en hierdoor verwijden. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van couperose, namelijk:

  • Erfelijkheid, couperose komt namelijk vaak binnen de familie voor
  • Overmatige blootstelling aan de zon
  • Temperatuurschommeling
  • Alcoholgebruik
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht
  • Probeer overmatige blootstelling aan de zon en alcoholgebruik te verminderen zodat de couperose niet verergerd. ccouperose resultaat na 3 behandelingen


Hoe kan ik couperose het beste behandelen?


Voorheen werd couperose behandeld met een warme naald; een pijnlijke en tijdrovende behandeling. Pogingen om deze oneffenheden te verbergen met crèmes en concealers ontaarden veelal in een nog slechtere huidconditie waarbij de huid reageert op agressieve ingrediënten of gaat verstoppen. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperose behandeling door middel van laser. Een verantwoorde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.


Camouflagetherapie door een huidtherapeut kan uiteraard ook een zinvolle aanvulling zijn om de ontsierende vaatjes overdag te verbergen.

Na 1-5 behandelingen, met een interval van 4-6 weken, ziet je een algehele huidverbetering van 50-75%. Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan, worden simpelweg de kop ingedrukt met een enkele onderhoudsbehandeling.

Interesse?

Maak een afspraak voor een gratis informatief consult! 085 902 20 80 of 0118-410141.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat je daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en je verwachtingspatroon.